06 اردیبهشت 1403
علي هاشمي

علی هاشمی

مرتبه علمی: استادیار
نشانی: دانشکده مهندسی کشاورزی - گروه علوم و مهندسی باغبانی
تحصیلات: دکترای تخصصی / مهندسی بیو مکانیک
تلفن: 077331221303
دانشکده: دانشکده مهندسی کشاورزی

مشخصات پژوهش

عنوان
بررسی تاثیر جلبک سبز Enteromorpha intestinalis))، قرمز Gracilaria corticata) ) و قهوه ای (Sargassum angustifolium) برخصوصیات کمی و کیفی گل پریوش
نوع پژوهش پارسا
کلیدواژه‌ها
جلبک سبز، جلبک قرمز، جلبک قهوه ای ، گل پریوش
پژوهشگران موسی زندی فر (دانشجو) ، علی هاشمی (استاد راهنما) ، عبدالعلی حسامی (استاد مشاور) ، مختار زلفی باوریانی (استاد مشاور)

چکیده

گیاه پریوش، گیاهی بوته ای یا علفی و آفتاب پسند اســت که در نواحی گرمسیری نگه داری و کشت می شود. از سویی جلبک دریایی نیز دارای درصد بالای املاح و ترکیبات معدنی است که نیاز گیاهان به مواد مغذی را تأمین می کند، و در حاصل خیزی خاک نقش بسزایی دارد. در نتیجه در این تحقیق کاربرد جلبک سبز(Enteromorpha intestinalis)، قــرمز(Gracilaria corticata) و قهوه ای (Sargassum angustifolium) در بستر کشت به عنوان عامل موثر در ارتقا کیفیت و کمیت دو گونه پریوش پابلند رزئا و پاکوتاه بورگاندی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در تابستان سال 98 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه خلیج فارس واقع در حومه شهر برازجان طرح ریزی و اجرا گردید. جهت اجرای این پژوهش جلبک سبز و قرمز و قهوه ای در سطوح حجمی 0، 10 ، 25، 35 و 50 درصد حجمی آماده و نشا گل های پریوش در بسترهای موجود کشت گردید. برای صفات ارتفاع ساقه، طول ریشه، تعداد، طول و محتوای نسبی آب برگ ، وزن تر و خشک ریشه، شاخساره و کل، کلروفیل آ، ب و کل ، کارتنویید، میزان پتاسیم، فسفر و کلسیم و همچنین پرولین در هر دو رقم بیشترین میزان در گل های پریوش کشت شده در بستر حاوی 50 درصد جلبک سبز و 10 درصد جلبک قرمز و در جلبک قهوه ای ، غلظت 25 درصد برای پریوش پاکوتاه و غلظت 35 درصد برای پریوش پابلند به دست آمد. در مورد عنصر سدیم بیشترین غلظت در بستر حاوی 50 درصد جلبک قرمز و 10 درصد جلبک سبز و قهوه ای به دست آمد. بیشترین تعداد شاخه جانبی در هر سه نوع جلبک در بستر بدون جلبک(0 درصد) به دست آمد. بیشترین تعداد، قطر و ماندگاری گل در بستر حاوی 50 درصد جلبک سبز، 25 درصد جلبک قهوه ای و بدون جلبک قرمز به دست آمد.