14 دی 1403
حسن حبيبي

حسن حبیبی

مرتبه علمی: دانشیار
نشانی: دانشکده مهندسی کشاورزی - گروه مهندسی علوم دامی
تحصیلات: دکترای تخصصی / دامپزشکی
تلفن: -
دانشکده: دانشکده مهندسی کشاورزی

مشخصات پژوهش

عنوان
اثرات جایگزینی روغن ماهی و آرد ماهی با مخلوط پروتئین ها و روغن گیاهی برپارامترهای رشد، آنزیم های گوارشی و آنتی اکسیدانی بچه ماهی شانک زرد باله در دوره نرسری Acanthopagrus latus))
نوع پژوهش پارسا
کلیدواژه‌ها
جایگزینی خوراک، آنزیم های آنتی اکسیدان، آنزیم های گوارشی، پروفایل اسید چرب، ایمنی موکوس شانک
پژوهشگران عباسی عدنان (دانشجو) ، امین اوجی فرد (استاد راهنما) ، منصور طرفی موزان زاده (استاد راهنما) ، حسن حبیبی (استاد مشاور) ، محمود نفیسی بهابادی (استاد مشاور)

چکیده

یک مطالعه تغذیه ای 56 روزه به منظور بررسی تأثیر پروتئین گیاهی و منابع چربی جایگزین، بر عملکرد بچه ماهی شانک زردباله (Acanthopagrus latus) (0/0±5/0گرم) انجام شد. در این راستا، پنج رژیم غذایی با پروتئین یکسان (حدود 500 گرم در کیلوگرم) و چربی یکسان (حدود 150 گرم در کیلوگرم) فرموله شد که در آن پودر ماهی و روغن ماهی به طور همزمان با مخلوط پروتئین های گیاهی (پودر سویا و گلوتن ذرت) و روغن های گیاهی (روغن کانولا و سویا) به ترتیب در سطوح 20 درصد (SR20) ، 40 درصد (SR40) ، 60 درصد (SR40) و 80 درصد (SR80) جایگزین شدند؛ همچنین یک جیره غذایی شاهد (SR0) بر اساس پودر ماهی و روغن ماهی فرموله شد. عملکرد رشد و تغذیه تحت تأثیر جیره های غذایی آزمایشی قرار نگرفت. پروفیل اسید چرب فیله در تمام تیمارها به جز گروه شاهد کاهش یافت. ماهی های تغذیه شده با جیره SR60 و SR80 نسبت به سایر تیمارها فعالیت پروتئاز، تریپسین و آلفا-آمیلاز کل بالاتری داشتند. فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و محتوای گلوتاتیون در کبد در ماهی هایی که با جیره های SR40 ، SR60 و SR80 تغذیه شده اند افزایش یافت. پارامترهای ایمنی مخاطی پوست شامل محتوای پروتئین کل، آلکالین فسفاتاز و فعالیت های کمپلمان در گروه شاهد نسبت به تیمارهای گیاهی نسبتاً پایین بود. با توجه به این نتایج جایگزینی 410 گرم پودر ماهی در کیلوگرم جیره و 45 گرم روغن ماهی در کیلوگرم جیره با منابع گیاهی در جیره بچه ماهی شانک زرد باله ، توصیه می شود.