05 آذر 1403
اميرعباس ايزدپناه

امیرعباس ایزدپناه

مرتبه علمی: دانشیار
نشانی: دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی - گروه مهندسی شیمی
تحصیلات: دکترای تخصصی / مهندسی شیمی
تلفن: -
دانشکده: دانشکده مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی

مشخصات پژوهش

عنوان
اندازه گیری جرم حجمی و گرانروی محلول آبی تترابوتیل آمونیوم فلوراید و مدل سازی این داده ها با استفاده از معادله حالت CPA و تئوری اصطکاک
نوع پژوهش پارسا
کلیدواژه‌ها
دانسیته، گرانروی، تترابوتیل آمونیوم فلوراید، معادله حالت CPA ، تئوری اصطکاک
پژوهشگران رضا رقیب زاده (دانشجو) ، امیرعباس ایزدپناه (استاد راهنما) ، مسعود مفرحی (استاد مشاور) ، حسین رهیده (استاد مشاور)

چکیده

در این کار جرم حجمی و گرانروی محلول آبی تترابوتیل آمونیوم فلوراید (TBAF) در محدوده دمایی 3 تا 30 درجه سلسیوس و محدوده کسر وزنی 1/0 تا 5834/0 اندازه گیری شده است. سپس داده های جرم حجمی به وسیله معادله حالت CPA، CPA به اضافه عبارت MSA و قوانین اختلاط مدلسازی گردید. همچنین داده های گرانروی نیز با استفاده از معادله حالت CPA و تئوری اصطکاک مدلسازی گردید. در نهایت مقایسه بین داده های تجربی و نتایج مدل سازی انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که درصد خطای متوسط مطلق حاصل شده از مدل سازی داده های تجربی جرم حجمی با استفاده از معادله ی CPA برابر 306/0%، برای معادله CPA + عبارت MSA (سه پارامتر برازش شونده) برابر با % 308/0 و برای معادله CPA + عبارت MSA (پنج پارامتر برازش شونده) برابر با % 571/0 می باشد. با تغییر قوانین اختلاط در معادله حالت CPA، درصد خطای متوسط مطلق حاصل شده برابر با % 310/0 می باشد. با توجه به این نتایج مشاهده می شود که معادله حالت CPA نتاتیج بهتری برای محاسبه جرم حجمی محلول آبی تترابوتیل آمونیوم فلوراید داشته است و اضافه کردن عبارت MSA و قوانین اختلاط تاثیر چندانی در بهتر شدن نتایج نداشته است. درصد خطای متوسط مطلق محاسبه شده برای مدلسازی داده های تجربی گرانروی با استفاده از معادله حالت CPA و تئوری اصطکاک برابر با % 375/10 می باشد. باتوجه به نتایج به دست آمده می توان گفت معادله حالت CPA و تئوری اصطکاک برای مدلسازی جرم حجمی و گرانروی محلول آبی تترابوتیل آمونیوم فلوراید مناسب می باشد.