۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

مهدی محمدی

مرتبه علمی: استادیار
نشانی: پژوهشکده خلیج فارس - گروه زیست فناوری
تحصیلات: دکترای تخصصی / بیوتکنولوژی
تلفن: ۰۷۷۲۱۵۰۶۶۸
دانشکده: پژوهشکده خلیج فارس

مشخصات پژوهش

عنوان
اثر متقابل جیبرلین ،جاسمونات و سالسیلیک اسید بر پاسخ­های فیزیولوژیکی و تولید اسید چرب (DHA) Docosahexaenoic acid در ریزجلبک Aurantiochytrium sp. جداشده از جنگل­های حرا خلیج ­فارس
نوع پژوهش پارسا
کلیدواژه‌ها
آئورانتیوکیتریوم، اسید چرب امگا۳، دوکوزاهگزانوئیـک اســید،DHA
پژوهشگران زهرا شفقت (دانشجو) ، فرزانه نجفی (استاد راهنما) ، رمضان علی خاوری نژاد (استاد راهنما) ، مهدی محمدی (استاد مشاور)

چکیده

اسیدهای چرب غیراشباع با چندین پیوند دوگانه، به خصوص دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید به دلیل اثرات سودمند بر سلامتی انسان مورد توجه جهانی قرار گرفته اند. ترائوستوکیتریدها یا پروتیست های تک سلولی هتروتروف دریازی، منابع جدید تولید کننده اسید چرب امگا3 می باشند. اسیدهای چرب غیراشباع با چندین پیوند دوگانه، به خصوص دوکوزاهگزانوئیک اسید و ایکوزاپنتانوئیک اسید به دلیل اثرات سودمند بر سلامتی انسان مورد توجه جهانی قرار گرفته اند. این میکروارگانیسم ها نقش مهمی در اکوسیستم های آبی ایفا می کنند و کاربردهای بالقوه ای در تولید سوخت زیستی، صنایع غذایی، تصفیه زیستی، تصفیه فاضلاب و مناطق مختلف دیگر را نشان می دهند. این مطالعه با هدف بررسی چگونگی تأثیر فیتوهورمون های مختلف بر رشد، فیزیولوژی و بیوشیمی Aurantiochytrium sp. صورت گرفت. در مطالعه حاضر اثرات نه گروه مختلف از هورمون های گیاهی، از جمله اسید سالیسیلیک (SA)، اسید جیبرلیک (GA) و اسید جاسمونیک (JA) را بر رشد و توسعه Aurantiochytrium sp. بررسی شد. پارامترهای مختلفی مانند چگالی نوری، زیست توده، محتوای پروتئین، سطوح پراکسید هیدروژن و مالون دی آلدئید، فعالیت آنزیم آنتی اکسیدان کاتالاز در سطح فیزیولوژیکی و همچنین بیان ژن های دخیل در بیوسنتز اسیدهای چرب از جمله آنزیم مالیک و استیل کوآ کربوکسیلاز در زمان های مختلف کشت (24، 48،72 و 96ساعت96) ساعت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. علاوه بر این، ترکیب اسیدهای چرب، اسیدهای چرب غیراشباع (UFA)، و اسیدهای چرب اشباع (SFA) و همچنین نسبت UFA به SFAمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که تغییرات در غلظت هم افزایی فیتوهورمون ها می تواند منجر به تغییرات در رشد، فیزیولوژی، بیوشیمی و ویژگی های مولکولی این ریزجلبک شود، اگرچه این تغییرات به مرحله رشد نیز بستگی دارد. این یافته ها بر اهمیت تمرکز بر مراحل رشد خاص و تنظیم دقیق غلظت فیتوهورمون ها برای بهینه سازی شرایط کشت و دستیابی به حداکثر تولید ترکیبات فعال زیستی در میکروارگانیسم Aurantiochytrium sp. تاکید می کنند.