Research Info

Home \تحلیل الثیمات وعناصر السرد فی ...
Title تحليل الثيمات وعناصر السرد في مجموعة دمعة وابتسامة لجبران خليل جبران "تحليل بن مايه ها وعناصر روايت در مجموعه داستان "دمعة وابتسامة" از جبران خليل جبران"
Type Thesis
Keywords القصة القصيرة، جبران خليل جبران، "دمعة وإبتسامة"، الثيمة، عناصر السرد. (داستان كوتاه، جبران خليل جبران، "دمعة وابتسامة"، بن مايه، عناصرروايت)
Abstract مسائل اجتماعي، انساني، ديني و ديگر مسائل در ادبيات عربي، هم چون ديگر ادبيات ها، بازتابي از واقعيت اجتماعي كشورهاي عربي دارند كه حاكم بر جامعۀ آن ها است. واقع گرايي به گونه اي خود را بر داستان هاي معاصر تحميل كرده است كه نويسنده بيش از پيش به اين امور توجه مي كند و وقايعي را كه با چشم خود مي بيند، به عنوان مسئله اي عادلانه كه نياز به بررسي دقيق دارد، منعكس مي كند. او بر رنج هاي انسان تمركز مي كند تا براي آن ها راه حلي بيابد. معمولا نويسنده به طرح مسائل مهم جامعه و دفاع از آن ها مي پردازد، زيرا اين مسائل ممكن است واقعيت تلخي را كه مردم در آن زندگي مي كنند، منعكس كنند. نويسنده به عمق دردهاي مردم نفوذ مي كند و از همين رو، اين نوع داستان ها براي خواننده محبوب مي شود، زيرا در آن ها انعكاس صداي مردم را مي بيند و ديگر مانند گذشته مورد بي توجهي قرار نمي گيرد. از جمله نويسندگاني كه در اين زمينه در داستان هاي خود خلاقيت نشان داده و خواننده را مجذوب خود كرده است، جبران خليل جبران است. بيشتر داستان هاي او پيرامون مسائل اجتماعي و سياسي است و او مانند ديگر اديبان در رد ظلم و ستم و فقر و بسياري از مسائل سياسي و اجتماعي ديگر در جهان عرب توجه مشتركي دارد. اين پژوهش به روش توصيفي- تحليلي به بررسي مسائلي مي پردازدكه جبران خليل جبران در كتاب « اشك و لبخند» مطرح كرده است. نويسنده به دغدغه هاي انسان فقير پرداخته و شخصيت هاي داستان هايش را به گريه و خنده وا مي دارد. زندگي اين افرادي كه جبران از آن ها سخن گفته، بين اشك و لبخند بود و به همين دليل اين نام را براي كتابش انتخاب كرد. شخصيت ها اعتراض مي كنند، همدردي مي كنند، رنج مي كشند و غمگين مي شوند و نويسنده تمام اين حالات را درك كرده و با استفاده از سبك منحصر به فرد خود شخصيت ها را به تصوير مي كشد و حالات آن ها را توصيف مي كند. نويسنده به اين باور داشت، مطرح كردن اين مشكلات به علت اين كه بسياري از افراد توان بيان آن را ندارند و مجبور به صبر در اين بازه هستند اين توان را در خود ديد كه مي تواند اين مشكلات رابه شكلي مطرح كند كه شايد حداقل بخشي از آن ها را اصلاح كند. از مهم ترين نتايجي كه پژوهش گر به آن دست يافته، اين است كه جبران خليل جبران مسائل اجتماعي زيادي را در كتاب « اشك و لبخند» مطرح كرده است. نويسنده با مهارت بالايي مشكلات جامعه را درك
Researchers neda karamolah (Student) , Khodadad Bahri (Primary advisor) , naser zare (Advisor)