|
Title
|
كاربرد پليمرهاي كندرهاي اوره،آهن، روي و منگنز بر خصوصيات كمي و كيفي نعناع فلفلي
|
|
Type
|
Thesis
|
|
Keywords
|
اسانس، پلي ونيل الكل، سلولز، ريز مغذي ها و گياهان دارويي.
|
|
Abstract
|
زمينه: امروزه كشت نعناع فلفلي در مناطق مختلفي از كشور گسترش يافته است. نعناع فلفلي از گياهان دارويي بسيار مهم است و كاربردهاي گسترده اي در صنايع مختلف دارويي، ادويه اي، نوشابه اي، غذايي و بهداشتي دارد. هدف: كاربرد كودهاي شيميايي در سال هاي اخير نقش مهمي را در افزايش عملكرد محصولات كشاورزي داشته اما كاربرد غير اصولي و بيش از اندازه و يك جانبه اين كودها، توازن و تعادل را برهم زده و باعث آلودگي هاي زيست محيطي، بهداشتي و اقتصادي ميگردد. براي رفع اين مشكلات، محققان به دنبال استفاده از روش هاي كندرها سازي در توليد كودهاي شيميايي هستند. سرعت حل شدن كودهاي كندرها كمتر از كودهاي شيميايي رايج مي باشد و اين كودها مواد مغذي را به صورت تدريجي و در طول دوره رشد در اختيار گياهان قرار مي-دهند. روششناسي: در اين پژوهش، گياه نعناع فلفلي در گلدان هاي پر شده با خاك زراعي، ماسه بادي و كود دامي پوسيده و شستشو شده، به ترتيب با نسبت هاي 45، 45 و 10 درصد با اعمال پليمرهاي كندرهاي اوره، آهن، روي و منگنز و مخلوط اين پليمرها در قالب طرح كاملا تصادفي با 22 تيمار و 3 تكرار در فيروزآباد فارس مورد بررسي قرار گرفت. صفات قابل اندازه-گيري شامل طول اندام هوايي، طول ريشه، تعداد برگ ها، تعداد شاخه جانبي، قطر ساقه، سطح برگي، وزن تر و خشك اندام هوايي و وزن تر و خشك ريشه، بازده اسانس، محتواي كلروفيل a و b و كاروتنوئيد و محتواي عناصر غذايي شامل كلسيم، منيزيم، پتاسيم، سديم، آهن، روي، منگنز و ازت در گياه مورد بررسي و اندازه گيري قرار گرفتند.
نتيجهگيري: نتايج اين بررسي نشان داد كه تيمارهاي كودي به كار رفته در آزمايش (هر دو گروه پليمرهاي كندرها و كودهاي معدني)، بر صفات اندازه گيري شده در اين پژوهش اثر معني داري داشتند. به طور كلي، پليمرهاي كندرها به ويژه نوع آميخته دست ساز، در بهبود صفات مورفولوژيكي و فيزيولوژيكي و عناصر غذايي اندازه گيري شده موجود در برگ گياه نعناع فلفلي موثر بودند و در حالت جزئي تر، پليمرهاي كندرها آميخته دست ساز بر صفات طول اندام هوايي، تعداد برگ، تعداد شاخه، قطر ساقه، طول ريشه، وزن خشك اندام هوايي و وزن تر اندام هوايي اثر مثبت بيشتري داشتند و بالاترين مقادير را نشان دادند. پليمر كندرهاي اوره داراي اثر بيشتر بر وزن تر ريشه، وزن خشك ريشه و صفت سطح برگ بود. پليمرهاي كندرهاي آميخته آماده بهتري
|
|
Researchers
|
hasan shirvani (Student) , Mohammad Hedayat (First primary advisor) , Kohanmoo Mohammad Amin (Advisor) , Malek Hossein Shahriari (Second primary advisor)
|