مشخصات پژوهش

خانه /آزمایش و مقایسه مدل هایی از ...
عنوان آزمایش و مقایسه مدل هایی از رابطه توانایی تحصیلی و خودپنداره تحصیلی، با میانجیگری عملکرد تحصیلی، دشواری ادراک شده تکلیف، جهت گیری مقایسه توانایی و جهت گیری مقایسه عقیده دانش آموزان دختر و پسر تیزهوش مدارس استعدادهای درخشان و عادی شهر اهواز
نوع پژوهش مقالات در نشریات
کلیدواژه‌ها ثبت نشده‌است!
چکیده هدف پژوهش حاضر، آزمایش و مقایسه مدل رابطه توانایی تحصیلی و خودپنداره تحصیلی، با میانجیگری عملکرد تحصیلی، دشواری ادراک شده تکلیف، جهت گیری مقایسه توانایی و جهت گیری مقایسه عقیده در دانش آموزان دختر و پسر تیزهوش مدارس استعدادهای درخشان و عادی شهر اهواز بود. این پژوهش در دو مرحله، مطالعه مقدماتی و اصلی انجام شد. هدف از مطالعه مقدماتی بررسی ویژگیهای روانسنجی (پایایی و روایی) پرسشنامه های خودپنداره تحصیلی و چالش ادراک-شده (PCSC) و مقیاس جهت گیری مقایسه ای آیوا-هلند (INCOM) بود. در این مرحله از تحقیق 120 دانش آموز دختر و پسر دبیرستانی از بین نواحی چهارگانه آموزش و پرورش شهر اهواز برای تکمیل پرسشنامه ها به صورت تصادفی چندمرحله ای انتخاب شدند. در مرحله دوم تحقیق نیز 554 دانش آموز (267 دختر و 287 پسر) دبیرستانی شهر اهواز با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی چندمرحله ای به منظور آزمون فرضیه ها و برازش مدل پیشنهادی انتخاب شدند.. ارزیابی الگوی پیشنهادی با استفاده از روش الگویابی معادلات ساختاری (SEM) و بر اساس نرم افزار AMOS ویرایش 16 انجام گرفت. جهت آزمودن اثرات واسطه ای الگو، از آزمون بوت استراپ در برنامه ماکرو آزمون پریچر و هیز (2008) استفاده شد. بر اساس نتایج این پژوهش، مدل پیشنهادی معادلات ساختاری روابط علی متغیرهای مذکور، از برازش قابل قبولی برخوردار بود. با وجود این، برای اینکه مدل مذکور به طور مناسبی با داده ها برازش یابد، اصلاح مدل و حذف مسیرهای غیرمعنی دار ضروری به نظر می رسید. اکثر شاخص های برازندگی از انطباق کامل مدل اصلاح شده با داده ها حکایت داشت. به طور کلی، در مدل پیشنهادی پژوهش، همه مسیرها معنی دار شدند. لذا فرضیه های متناسب با این مسیرها نیز مورد تأیید قرار گرفت.
پژوهشگران منیجه شهنی ییلاق (نفر اول)، یوسف دهقانی (نفر دوم)، ناصر بهروزی (نفر سوم)، غلامحسین مکتبی (نفر چهارم)، فاطمه کیانپور قهفرخی (نفر پنجم)