مشخصات پژوهش

خانه /بررسی میزان شیوع مصرف، دلایل ...
عنوان بررسی میزان شیوع مصرف، دلایل استفاده از مکمل و داروهای نیروزا و اثرات ناشی از سوء مصرف آن در مربیان و ورزشکاران رشته بولینگ و بیلیارد و میزان شیوع بیماری های غیر واگیر و کووید 19 در کشور ایران
نوع پژوهش طرح پژوهشی خاتمه‌یافته
کلیدواژه‌ها مکمل - داروی نیرو زا - بیماری های غیر واگیر- کووید 19- بولینگ
چکیده از عوارض نامطلوب داروهای نیروزا، از هم پاشیدن نظم هورمونی ناشی از مصرف نادرست بسیاری از مواد هورمونی و اختلال سیستم اعصاب مرکزی پس از مصرف محرک های مغزی است .استروئیدهای آنابولیک در دوزهای بالا سبب ایجاد ناهنجاری های جنسی و اثرات جانبی شدید شامل تومور کبد و بیماری های قلبی می شوند. انواع اختلالات قلبی و آریتمی ها به دنبال مصرف داروهای غیرمجاز گزارش شده است. اختلالات شنوایی ناشی از بعضی مواد مخدر و عوارض جنسی حاصل از بعضی داروهای پائین آورنده فشارخون از دیگر عوارض این گونه داروهاست. گاهی ورزشکار ممکن است به خاطر کشور و یا شهرت شخصی خود اهداف اولیه و اساسی ورزش را که همان سالم سازی جسم و روان است زیر پا گذاشته و بالاتر از حد مجاز پزشکی به خود فشار آورد. برای رسیدن به مدارج بالای ورزشی، روش های مدرن تمرینی ابلاغ گردیده اند، ولی این روش ها همیشه به نتیجه کاملا ایده آل منتج نمی شوند. زیرا بیش تر ورزشکاران احساس می کنند که میل و توان تن دادن به تمرینات بیش تر و سختی و فداکاری افزون تر را ندارند .بنابراین طبیعی است که روش های دیگر رسیدن به پیروزی های ورزشی در نظر گرفته شود، روش هایی که در درجه اول متوجه افزایش غیرطبیعی کارآیی رقابتی می باشند و تعدادی از ورزشکاران را به طرف استفاده گسترده از فرآورده هایی که به نام کلی دارو خوانده می شوند، رهنمون می سازند و بدین ترتیب مشکل دوپینگ ایجاد می شود (ملک و همکاران، 1383). انچه هم اکنون دارای اهمیت بالایی می باشد میزان مصرف مکمل های ورزشی و متاسفانه استفاده بی رویه و ناصیح از داروهای استروئیدی در جامعه کنونی رو به افزایش است. لذا با بدست آوردن اطلاعات در این راستا با انجام تحقیقاتی همراستا با تحقیق حاضر می توان جهت آگاه سازی ورزشکاران از خطرات سو مصرف مکمل ها و داروها و در پی آن کاهش ناهنجاری های مختلف در این قشر ورزشکار استفاده نمود. انچه همکنون دارای اهمیت بالایی می باشد میزان مصرف مکمل های ورزشی و متاسفانه استفاده بی رویه و ناصیح از داروهای استروئیدی در جامعه کنونی به به افزایش است. در این بین مصرف مواد مذکور در رشته بولینگ و بیلیارد نسبت به دیگر رشته ها شیوع بیشتری دارد.
پژوهشگران عبدالصالح زر (نفر اول)، سید صالح صفری (همکار)، آتوسا زندوکیلی (همکار)، سیده فاطمه موسوی (همکار)، خدیجه محسنی (همکار)، فریده شریفی فر (مشاور آماری)
نوع طرح برون دانشگاهی
کارفرما یا ارگان تامین‌کننده اعتبار دانشگاه خلیج فارس
زمان شروع طرح 1401-12-01
زمان خاتمه طرح 1402-04-17
مدت‌زمان مصوب 4
فایل پوستر دانلود