مشخصات پژوهش

خانه /The effect of argument ...
عنوان
The effect of argument structure complexity on language processing by Persian Learners of English with different proficiency levels
نوع پژوهش پایان‌نامه
کلیدواژه‌ها
EFL learners, sentence processing, verb argument structure (VAS), subcategorization frames, thematic options, proficiency-level زبان آموزان زبان خارجی، پردازش جمله، ساختار موضوعی فعل، قالبهای زیرمقوله ای، اختیارات نقش موضوعی، سطوح مهارت زبانی.
چکیده از آنجایی که افعال نقش بسزایی در ساخت و پردازش جمله دارند، دانستن این نکته ضروری است که کدامیک از ویژگیهای فعل بر سرعت و دقت خوانش افراد، به خصوص هنگام خواندن جملات زبانی دیگر تأثیر میگذارد. بدین منظور، در این پژوهش تأثیر پیچیدگی ساختار موضوعی فعل با استفاده از قالب های زیرمقوله ای و اختیارات نقش موضوعی بررسی شده است. همچنین، برای یافتن تعامل میان ویژگیهای ساختار موضوعی فعل و سطوح مختلف مهارت زبانی (متوسط و پیشرفته) در زبان آموزان ایرانی این دو مقوله را ارزیابی کردیم. پس از اجرای آزمون تعیین سطح آکسفورد برای ارزیابی سطوح مهارت زبانی افراد، به کمک تکلیف خوانش خودگام داده های مورد نظر شامل زمان خوانش و میزان دقت افراد هنگام خواندن جملات و پاسخ به سوالات درک جمع آوری شد. شصت وشش زبان آموز ایرانی بزرگسال که از سلامتی کامل برخوردار بودند در این پژوهش شرکت کردند. با استفاده ار روشهای آماری انوا و رگرسیون اثرهای آمیخته زمان خوانش چهار منطقه را تحلیل کردیم که مشتمل بر فعل و سه کلمه بعد از آن بود. نتیجه عملکرد رفتاری افراد نشان داد که با افزایش پیچیدگی ساختار موضوعی فعل، هزینه پردازش جملات افزایش یافته و دقت و صحت کاهش مییابد. به بیان دقیقتر، افزایش تعداد قالبهای زیرمقوله ای و اختیارات نقش موضوعی، با کاهش زمانش خوانش شرکت کنندگان و جوابهای نادرست بیشتر به سؤالهای درک همراه بود. علیرغم اینکه سطح مهارت زبانی بر سرعت پردازش جمله تأثیر معناداری نداشت، تاثیر آن بر جوابهای صحیح معنادار بود. این یافته ها بر ضرورت در نظر گرفتن ویژگیهای ساختار موضوعی فعل به عنوان یک عامل تعیین کننده در پردازش جملات تأکید می کند. بنابراین، ویژگیهای فعل را بایستی در ساماندهی مواد آموزشی برای زبان آموزان در نظر گرفت و بسته به پیچیدگی ساختار موضوعی افعال ، آموزش آنها را از ساده ترین ساختارها آغاز نمود.
پژوهشگران سیده زهرا بدری (دانشجو)، فاطمه نعمتی (استاد راهنما)، نسیم قنبری (استاد مشاور)